Idee de cadou pentru un baiat cu varsta de 2-3 ani

Ce poate sa faca un copil cu varsta de 2-3 ani?

Idee de cadou pentru un baiat cu varsta de 2-3 ani

Aceasta perioada se caracterizeaza prin aparitia nevoii de a fi independent si de a face lucrurile in felul propriu. Dupa implinirea varstei de doi ani, baiatul stie deja cateva zeci de cuvinte si invata usor, usor sa formeze cu ele propozitii. Poate repeta aproape orice sunet pe care il aude.

 

Mai aproape de varsta de 3 ani, copilul va invata sa formuleze intrebari si negatii. Face multe greseli, insa este o etapa caracteristica acestei varste. Poate sa mearga, sa alerge, devine mai rapid pe zi ce trece si sare tot mai mult si mai des. Conditia fizica a celui mic ii permite sa depaseasca diversele obstacole, sa urce si sa coboare scarile cu mai multa usurinta, precum si sa mearga cu spatele. Copilul de 2 ani poate, de asemenea, sa prinda obiecte cu mana si sa dea cu piciorul in minge, iar toate jocurile care implica mingea devin din ce in ce mai atractive pentru el.

Dupa varsta de 2 ani, copilul continua sa petreaca timp printre adultii pe care ii cunoaste si ii place. Cu cat se face mai mare, cu atat mai des va cauta compania copiilor de aceeasi varsta si va invata sa se joace impreuna cu ei, insa in continuare simte nevoia de a fi aproape de parinti. La varsta aceasta, copiii sunt foarte dornici sa-i imite pe cei mari si sa participe la treburile casnice simple.

Intre varsta de 2 si 3 ani, copilul invata incet, incet sa aiba rabdare. Poate astepta sa i se indeplineasca poftele si suporta momentele de disconfort. Cel mic cunoaste noi emotii, insa nu stie inca sa le faca fata pe deplin. La aceasta varsta, ii place sa experimenteze diverse stari si sa fie in centrul atentiei, dar in continuare nu vrea sa-si imparta jucariile.

 

Cum sa alegi jucaria potrivita pentru un baiat cu varsta de 2-3 ani?

Baietelul de doi ani este un mic explorator, fascinat de lumea din jurul sau si de ideea de a o explora in toate modurile posibile. Adora miscarea in orice forma si doreste sa-si dezvolte abilitatile dobandite. Dupa a doua aniversare, copilul stie deja ce ii place si cu ce vrea sa se joace, asa ca jucaria aleasa trebuie sa fie pe masura asteptarilor lui.

In momentul alegerii jucariei pentru micutul in varsta de 2-3 ani, este indicat sa vedem daca aceasta activitate sprijina abilitatile dobandite de copil si ajuta la dezvoltarea lor. In plus, este important sa nu reprezinte un pericol si sa-i permita celui mic sa se joace independent dupa propriile reguli. O alegere excelenta o reprezinta jucariile care dispun de mai multe functionalitati si care ajuta la descoperire, imaginatie si creativitate. Construirea, modelarea, crearea si desenatul in felul propriu sunt activitati care il vor tine pe copil ocupat mai mult de 5 minute. In continuare, in aceasta perioada, este importanta sustinerea dezvoltarii si imbunatatirea vorbirii pentru ca toate jocurile de cuvinte si jucariile cu litere sau cifre sa-i ofere celui mic si mai multa bucurie. Copilul in varsta de 2-3 ani adora sa-si imite parintii si invata sa se joace pe roluri. Pentru acest tip de activitate sunt utile masinutele, jucariile de plus, figurinele si animalutele de diferite tipuri. Totodata, baietelul se va bucura enorm de jucariile care incurajeaza miscarea si deplasarea, precum si de cele care imbunatatesc abilitatile motorii fine si miscarile precise ale mainilor si degetelor. In momentul alegerii jucariei pentru un baiat de 2-3 ani, trebuie sa avem in vedere faptul ca pentru micul explorator totul este nou si fascinant.

Propuneri de cadou pentru un baietel de 2-3 ani:

Oferta de jucarii din magazinele SMYK este variata, motiv pentru care fiecare poate gasi ceva potrivit care sa-i aduca bucurie copilului. Atunci cand alegi cadoul pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani iti propunem sa rasfoiesti oferta de:

Produse recomandate