Decizia de a avea un al doilea copil. De ce merita sa va decideti sa aveti un al doilea copil?

Decizia de a avea un al doilea copil. De ce merita sa va decideti sa aveti un al doilea copil?

Numarul de copii pe care perechile se decid sa-l aiba a scazut mult in ultimii ani, iar familiile numeroase au devenit o raritate, aceasta fiind o dovada a faptului ca nu multi parinti iau decizia de a avea un al doilea copil. Multe cupluri declara ca si-ar dori o familie mai mare, insa conditiile economice si sociale sunt motivul care ii impiedica sa-si extinda familia.

Cu toate acestea, faptul de a avea mai mult de un copil aduce cu sine o multime de plusuri.

Te intrebi de ce sa te decizi sa ai un al doilea copil? Iata avantajele de a mari familia:

  • Si mai multa bucurie
    Un al doilea copil inseamna de doua ori mai multe rasete si emotii. Fiecare prichindel aduce in casa multa bucurie si fericire. Primele zambete, primele cuvinte, primii pasi ai celui de-al doilea copil va vor incanta si va vor uimi din nou. Totodata, va veti convinge de faptul ca inima voastra este extrem de mare si plina de iubire neconditionata pentru noul micut care a aparut in viata voastra.
  • Cu al doilea copil este mai usor
    Deja stiti la ce va puteti astepta cu un alt copil. Capatati experienta si cunostinte in relatia cu cel mic. Funduletul inrosit, colicile sau regurgitarea la bebelus nu mai sunt un motiv de panica. Datorita cunostintelor dobandite, abordati situatiile cu mai mult calm.
  • Legatura cu fratii
    Copiii se pot juca impreuna, invata sa imparta si sa aiba rabdare. Copilul mai mic vrea sa-l imite pe fratele mai mare in toate, iar de aceea mult mai repede devine independent. Copilul mai mare, in schimb, este mai responsabil si mai grijuliu.
  • Prietenii vin si pleaca, insa familia ramane mereu impreuna. Fratii, chiar si atunci cand sunt la distanta, se vor avea unul pe celalalt si se vor sprijini in momentele dificile. Reflectarea asupra acestui fapt v-ar putea facilita decizia de a avea un al doilea copil.
  • O organizare mai buna a timpului
    Avand al doilea copil, merita sa invatati sa va gestionati mai bine timpul si astfel sa apreciati fiecare clipa libera din timpul zilei. Cu cat aveti mai putin timp, cu atat mai bine va organizati. Putin mai tarziu, veti aprecia inclusiv faptul ca cel mare va avea grija de fratele mai mic.
  • Mereu placut
    Intalnirile de familie, sarbatorile sau vacantele nu vor fi niciodata plictisitoare. Intr-o familie numeroasa intotdeauna se intampla multe lucruri, este multa distractie si voie buna.
  • Decizia de a avea un al doilea copil este influentata de mai multi factori. Multi dintre voi luati o decizie constienta in aceasta privinta, insa in cazul altora, viata insasi arata cum se desfasoara planurile. Fara nicio indoiala, faptul de a avea un al doilea copil, in ciuda numeroaselor responsabilitati si sacrificii, umple casa si familia de caldura si dragoste.

Articol pregatit de: Magdalena Przypłata